Hardrijdende jongeren aanpakken

Categorieën:

Hardrijdende jongeren maken wegen onveilig in Soest: ‘We gaan ze aanpakken’

Piet van Dijk 06-12-21, 08:29

Een groep jonge automobilisten scheurt regelmatig over de hoofdwegen en buitenwegen in Soest. De afdeling veiligheid van de g

emeente probeert die jongeren in beeld te krijgen en maatregelen te bedenken om een eind te maken aan de overlast.

Dat zegt wethouder Nermina Kundic van verkeer. Ze deelt ook mee dat ze in gesprek is met politie en Openbaar Ministerie over de mogelijkheid om flitspalen neer te zetten langs snelheidsgevoelige wegen in Soest. De gemeente verricht regelmatig snelheidsmetingen om argumenten voor camera’s te ondersteunen.

De voltallige gemeenteraad maakt zich ook grote zorgen over de voortdurende overschrijding van de snelheid, met name op de Dalweg, bleek donderdagavond. Er is kortgeleden een actiegroep van bewoners van de Dalweg opgericht, nadat er deze zomer twee ernstige ongevallen plaatsvonden. Raadslid Marcel Adriani (D66) zegt gehoord te hebben van straatraces op enkele wegen in Soest.

Bewonersgroep

Inmiddels is er ook in het buitengebied een bewonersgroep gevormd die zich sterk gaat maken voor snelheidsbeperking. Met name op de Peter van den Breemer en de A.P. Hilhorstweg wordt vaak hard gereden, vinden bewoners. Kortgeleden is ook een actiegroep opgericht van bewoners van de Di Lassostraat in Soest, een belangrijke ontsluitingsstraat in de wijk Overhees.

Raadslid Ad Witlox (PvdA) noemde donderdag een paar andere oplossingen voor het risico op ongevallen op de Dalweg. Het zebrapad tussen de Albert Cuyplaan en het spoor zou beter zichtbaar moeten worden. Een nog betere oplossing is volgens hem de aanleg van rotondes op enkele kruisingen met de Dalweg.

Wethouder Kundic verwacht dat in april of mei definitief bekend is of het Openbaar Ministerie bereid is flitspalen neer te zetten. Ze gaat in gesprek met de actiegroep op de Dalweg.

Bron: Algemeen Dagblad regio Amersfoort 

error: helaas