Stijging energieprijzen

Categorieën:

Het is je vast niet ontgaan: de energieprijzen zijn in oktober 2021 enorm gestegen. De prijs van stroom steeg ten opzichte van 2020 met 362% en de prijs van gas met maar liefst 487%. Het kan zijn dat je hierdoor honderden euro’s per jaar meer kwijt bent aan energie. Wat zijn de oorzaken en wat kun jij doen om te besparen op je energiekosten?
Bron: Pricewise

Wat betekend dit voor de energiekosten van onze VvE?

Zoals in de vergelijking te zien is, is er door de collectieve inkoop van 3500 VvE’s, waar wij ook deel vanuit maken een significante lagere stijging voor het jaar 2022 als deze vergeleken wordt met de stijging van Eneco, Essent of Vattenfall.

De VvE verbruikt gas voor de 5 verwarmingsketels die het water verwarmen voor de radiatoren in de woningen en elektriciteit voor de algemene ruimtes van het complex, zoals bijvoorbeeld de lift, pompen en de verlichting op de galerijen en in de bergingen.

Regelmatig krijgt het bestuur de vraag over gas en elektriciteit in de woning.
In de (eigen)woning bevind zich een verbruiksmeter voor elektriciteit en als er gas gebruikt wordt ook een gas(verbruik)meter. Deze meter(s) hebben niets te maken met het gas- en elektriciteitsverbruik van de VvE, het gaat hier om privéverbruik in de woning.

error: helaas