1e van de maand tip

Categorie├źn:

Tips om een verstopping te voorkomen

Allereerst is het raadzaam om borden en pannen schoon te maken alvorens deze in de vaatwasser te stoppen. Veeg etensresten in de prullenbak of geef het aan de hond en haal een papier van de keukenrol even door de pan om de vetresten eruit te vegen. Dit kan direct al een hoop ellende besparen!

Nog een tip om vette aanslag in de leidingen te voorkomen is het gebruik van soda. Soda heeft namelijk een ontvettende werking en werkt schoonmakend. Wanneer je dit maandelijks doet worden de leidingen schoon gemaakt en zal je minder snel last krijgen van verstoppingen in de afvoer. Daarnaast is het een natuurlijk middel, waardoor je geen schade aan de leidingen zult veroorzaken en het geen negatieve invloed op de natuur heeft.

Hoe maak ik de afvoer schoon met soda?

Ga naar de supermarkt om een pak soda te halen van een kilogram. De soda kan worden gemengd met water. Hiervoor wordt 500 gram soda gemengd met 4 liter water. Dit mengsel kan door de leiding worden gegoten voor het slapen gaan. Wanneer je in de ochtend je bed uit komt kan de leiding worden doorgespoeld met gewoon leidingwater. Dit kan worden gedaan bij de gootsteen en bij de afvoer van het doucheputje. In het doucheputje komen namelijk ook vetresten terecht. Het is belangrijk om in de ochtend de afvoer en de emmer goed schoon te spoelen van sodaresten.

Bij een regelmatige behandeling (maandelijks) zullen de vetresten aanzienlijk worden verminderd in de afvoerleidingen en wordt de kans op een verstopping drastisch verminderd.

Hoe vergeet ik dit niet maandelijks te doen?

Wij hebben afgesproken met de overheid dat er elke maand op de 1e een sirene afgaat, dus hoor je de sirene… dan is het tijd.

error: helaas