Energie tarieven 2023 bekend

Categorieën:

Op 28 oktober heeft het bestuur het voorstel met de nieuwe energietarieven voor 2023 ontvangen. Zoals verwachtbaar liggen deze tarieven een stuk hoger als het tarief voor 2022.

Het bestuur heeft nu een dilemma, het aanbod voor een nieuw jaarcontract komt op een zeer ongunstig moment omdat deze prijzen gerelateerd zijn aan de inkoop van energie van de afgelopen periode waarbij de prijzen “door het dak gingen” (zie Ontwikkeling prijs & voorraad). Het alternatief is een variabel contract waarbij de dagprijzen gelden van de energie, hierbij kunnen de prijzen erg fluctueren (hoger of lager).

Het bestuur gaat onderzoeken of een variabel contract mogelijk is om op een later moment, als de prijzen gedaald zijn, over te stappen naar een vast contract. Ook is er een offerte aangevraagd bij een andere partij om een beter vergelijk te kunnen maken.

Zoals in de kleine tabel te zien is zullen de prijzen significant stijgen, doordat wij LED verlichting geplaatst hebben zullen de elektriciteitskosten enigszins gedempt worden.
De gasprijs zal met ruim 400% verhoogd worden, dit houdt automatisch in dat de verwarmingskosten 5X zo hoog zal zijn in 2023. Betaald u nu bijvoorbeeld €32,- dan is het verstandig om uw voorschot te verhogen naar €150,- om een onaangename verrassing bij de jaarlijkse afrekening te voorkomen.

error: helaas