Energietoeslag Soester huishoudens

Categorieën:

Ook dit jaar gefaseerde energietoeslag voor Soester huishoudens

DONDERDAG 2 FEBRUARI 2023

SOEST Ongeveer 2200 huishoudens in de gemeente Soest krijgen eind februari 250 euro overgemaakt op hun rekening. Twee maanden later volgt hetzelfde bedrag.

Het gaat om huishoudens die in 2022 al een keer 800 en een keer 500 euro hebben ontvangen als tegemoetkoming in de fors gestegen energiekosten. De Nederlandse regering heeft besloten ook in 2023 zo’n energietoeslag via de gemeenten uit te keren.

Hiervoor is een wetswijziging nodig die in juni of juli is doorgevoerd. Vooruitlopend daarop wordt nu 500 euro in twee etappes overgemaakt. Zodra de wetswijziging officieel is, volgt nog eens 800 euro.

Iedereen die vorig jaar een energietoeslag heeft gekregen, ontvangt die dit jaar automatisch. De toeslag is bestemd voor huishoudens die tot 130 procent van het minimuminkomen verdienen. Wie niet eerder energietoeslag ontving, maar wel denkt daar recht op te hebben, kan bij de gemeente een aanvraag indienen.

Dat geldt ook voor huishoudens met een inkomen van boven de 130 procent van het minimum, en die toch door de stijgende energielasten in financiële problemen komen. De gemeente bekijkt dan per aanvraag of het betreffende huishouden in aanmerking komt voor de toeslag van dit jaar in totaal 1300 euro.

error: helaas