Energie verbruik

Categorie├źn:

Het vervangen van de oude TL-verlichting door energiezuinige LED-verlichting levert een aanzienlijke besparing op, zoals blijkt uit de jaarlijkse eindafrekening energie. Het feit dat de investering in een kleine drie jaar wordt terugverdiend, betekent dat de VvE op de lange termijn geld bespaart door het energieverbruik te verminderen.

Het vervangen van TL-verlichting in de gangen van de bergingen door LED-verlichting met bewegingsmelders zal naar verwachting nog meer besparing opleveren. De bewegingsmelders zorgen ervoor dat de verlichting alleen wordt ingeschakeld wanneer er iemand in de gangen aanwezig is. Het bestuur blijft zich inzetten voor het verminderen van het energieverbruik en het verlagen van de kosten.

Bovendien heeft de VvE door het gebruik van energiezuinige verlichting ook een positieve bijdrage geleverd aan het milieu door de CO2-uitstoot te verminderen.

Het weer heeft invloed op de vraag naar warmte en het energieverbruik van gebouwen. Doordat er in 2022 geen langdurige koude periodes zijn geweest, is er minder vraag geweest naar warmte en is er dus ook minder gas verstookt. Dit heeft bijgedragen aan een positieve eindafrekening voor de VvE. Het is belangrijk om te realiseren dat het weer elk jaar kan verschillen en dat de vraag naar warmte daarmee ook kan veranderen. Het is daarom belangrijk dat de VvE zich blijft inzetten voor energiebesparing en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, bijvoorbeeld door het gebruik van zonne-energie of het isoleren van het gebouw.

Door het doen van investeringen kan de VvE de kosten verlagen. Dit is niet alleen financieel voordelig maar levert ook een bijdrage aan een duurzamere toekomst.

error: helaas