Lift buiten gebruik

Categorieën:

Update zaterdag 19 oktober
Ik wil mijn oprechte dankbaarheid uitspreken voor de snelle service die wij hebben ontvangen. Hoewel we een afspraak hadden voor maandag, kwam de storingsmonteur vandaag al langs om de reparatie uit te voeren. De lift functioneert weer perfect.

Bijzondere dank gaat uit naar de onbekende medewerker die met ons heeft meegeleefd en ervoor heeft gezorgd dat we niet tot maandag hoefden te wachten. Diegene van Mitsubishi Elevator die hiervoor verantwoordelijk is wordt enorm gewaardeerd.

Eric van Munster
Voorzitter VvE

Het zal je niet zijn ontgaan dat de lift momenteel volledig buiten gebruik is; de frequentieregelaar is defect.

Op de vroege ochtend van vrijdag 18 oktober ontvingen we al twee meldingen van een haperende lift, waaronder een incident waarbij een bewoner van de 6e etage vast kwam te zitten. De lift stopte abrupt tussen de 6e en 5e etage, wat natuurlijk erg vervelend was. Gelukkig wist een andere bewoner van de 6e etage de lift op te roepen, waardoor de lift weer een stukje omhoog ging en de vastzittende bewoner uiteindelijk weer kon uitstappen.

Na verschillende telefoongesprekken met Mitsubishi Elevator kreeg ik te horen dat ik teruggebeld zou worden. Omdat ik het gevoel had dat er weinig vooruitgang zou zijn, belde ik zelf om 16:30. Mijn vermoedens bleken juist: na het gesprek met een vriendelijke telefoniste, die haar best deed om me te helpen, werd ik uiteindelijk door een werkvoorbereider benaderd.

Hij vertelde me dat er eerst een offerte gemaakt zou worden, die ter goedkeuring naar de Alliantie VvE-diensten gestuurd zou worden. Ik vreesde dat deze goedkeuring niet snel zou komen, omdat een ander bedrijf (Eurlicon) de offerte ook nog moet beoordelen. Pas daarna kan de offerte aan de voorzitter van onze VvE worden voorgelegd.

Na wat overleg heb ik telefonisch goedkeuring gegeven voor de reparatie, die zo’n 6800 euro kost. Ik ontving de offerte per e-mail, heb deze ondertekend en teruggestuurd. Op die manier hoop ik dat de reparatie maandag kan plaatsvinden.

Al met al was het een hele klus. Gelukkig heeft mijn werkgever me de ruimte gegeven om deze tijd aan de VvE te besteden, want ik moest ook gewoon werken.

Ik wens jullie een fijn weekend, ondanks het ongemak dat de lift dit weekend niet gebruikt kan worden.

Met vriendelijke groet,

Eric van Munster
Voorzitter VvE

Geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: helaas